Energetizáló smoothie italok a CASO segítségével

3in1 avagy hogyan lehet egy géppel hármat helyettesíteni?

Gyümölcslé, smoothie és sorbet. Alapesetben mindegyik elkészítéséhez elérhető egyetlen speciális konyhai eszköz és gép, de manapság kinek a konyhájában fér el ennyi minden? A mai trendeket azok az innovatív megoldások vezetik, amelyek praktikusak, sokoldalúak, és mindezek mellett kellőképpen megbízhatóak. Caso SJW450 gyümölcsprés bemutató következik.

Mi a különbség a gyümölcslé, a smoothie és a sorbet között?

A legkönnyebben a sorbet különböztethető meg a csoportból, hiszen ez egy jeges, néhol kissé alkoholos fagylaltszerűség, mely tejszármazék hozzáadása nélkül készül.

Ezzel szemben a gyümölcslé és a smoothie a kevésbé jártasaknak akár ugyanazt is jelenthetné. Ugyanis az alapkoncepció mindkettő esetében az, hogy frissen facsart gyümölcs- és/vagy zöldségléből készítsünk egy egészséges italt.

A kettő között csak elviekben tehetünk markáns különbséget. A smoothie ugyanis Amerikából származik, tőlünk nyugatabbra régóta ismert. Valahol a turmix és a tiszta gyümölcslé közt helyezhetjük el. Nem turmix, mert általában nincs benne tej; és nem gyümölcslé, mert annál jóval sűrűbb; és mert nem gyümölcscentrifugával, hanem turmixgéppel készítik.

A Caso SJW450 gyümölcsprés legalább három oldala

A Caso SJW450 gyümölcsprés különleges a KonyhaPláza szortimentjében. Ugyanis a különböző kiegészítők segítségével tökéletesen helyettesíteni tud még legalább két másik gépet.Caso SJW450 Gyümölcsprés

Alapvetően gyümölcslevek készítésére tervezték. A Slow Juice technológiájának köszönhetően kíméletes és lassú préseléssel állítja elő a gyümölcsleveket, melyek így sokkal egészségesebbek lesznek. Használata e célból roppant egyszerű, a rohanó életvitelhez tervezték. A rozsdamentes acél préselő elemek és a prés nagyméretű nyílása lehetővé teszik, hogy akár egész gyümölcsöt is a CASO SJW450 gyümölcsprés gondjaira bízzuk.

Ha pedig nem ragaszkodunk a smoothie és a gyümölcslevek közti vékony határvonalhoz, vagy nem szeretnénk csak emiatt külön egy turmixgépet üzemeltetni, akkor smoothie italok készítéséhez is kiváló eszköz a CASO SJW450 gyümölcsprés.

Valami extrábbra vágysz? A gyümölcsprés tartozéka egy speciális szűrő, mellyel sorbetet lehet készíteni. Használata épp oly egyszerű, mintha gyümölcslét facsarnánk vele.

  1. A fagyasztott gyümölcsöt picit hagyjuk felengedni (kb. 10 perc)!
  2. Szórjunk rá egy kevés cukrot! Természetesen ízlés szerint, hiszen például a bogyós gyümölcsük eleve nagyon savanyúak önmagukban.
  3. A sorbet szűrő segítségével préseljük le a fagyasztott gyümölcsöket!
  4. A végeredmény azonnal fogyasztható, ínycsiklandozó sorbet. Ha maradt egy kevés, nyugodtan tegyük kis edényekbe, formákba, majd vissza a fagyasztóba, hiszen jó lesz későbbre is.
0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.