Sorbet recept egyszerűen, otthon

A sorbet alkoholos, jeges fagylaltszerűség, melyet a déli népek előszeretettel fogyasztanak főétkezéseik során. Magyarországon is egyre elterjedtebb, hiszen a megfelelő eszközökkel pofon egyszerű elkészíteni, hűsít, finom, és a minimális alkoholtól pedig ellazít. Hogyan készítsd el otthon?

Mi is pontosan az a sorbet?

Nagyon fontos, hogy nem összekeverendő a fagylalttal, mely a tejszínes zsiradékoktól krémes állagú. Valamint a jégkásától is különbözik, annál sokkal összetettebb és tömörebb állagú, hiába fordítják még tévesen a sorbetet jégkásának.

A sorbet valójában fagyasztott cukros víz, gyümölcslé vagy gyümölcspüré. Állaga lágy, de nem selymes, mint a tejszínes fagyi – kissé szemcsés, de nem  durva, mint a jégkása. Ezt a folyamatos keveréssel lehet elérni, így a sorbetet legegyszerűbben fagylaltgépben készíthetünk, de nem feltétlenül csak azzal! Mi is máshogy készítjük.

A kedvenc KonyhaPláza sorbet recept elkészítése lépésről lépésre

Hozzávalók 6 személyre:

  • 80 g jég
  • 70 g cukor (kristály vagy por)
  • 500 g friss eper / málna / áfonya
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál likőr – Triple Sec

Sorbet recept elkészítése:

  1. Végy elő egy turmixgépet!
  2. Tedd bele sorjában az összes hozzávalót, és turmixold össze őket! Akkor lesz jó az állaga, ha a jégkockákból a turmixgép zúzott, apróbb szemű jeget készített.
  3. A sorbet alapot tedd egy jól záródó tálba, majd helyezd a mélyhűtőbe! Ne hagyd teljesen magára, mert óránként meg kell keverni! (Itt helyettesítjük a fagylaltkészítő gépet.)
  4. Ezt egészen addig kell ismételni, míg fagylaltszerű nem lesz a pépes keverékünk. Gombóconként tálalható, ízlés szerint, bármilyen díszítéssel.

A KonyhaPláza sorbet recept kulcsa: CASO turmixgép

Ha nincs otthon fagylaltkészítő géped – mert előfordulhat, hogy nem nagyüzemi fagylaltgyáros vagy – akkor a sorbet recept elkészítésének legfontosabb hozzávalója egy jég zúzására alkalmas turmixgép. Ez a kritérium nagyon fontos, hiszen a gyengébb minőségű műanyag kehellyel rendelkező turmixokkal nem lehet jeget törni. Épp ezért, sorbet előállítás előtt mindenképpen győződj meg róla, hogy az otthon lévő turmixgéped alkalmas-e a fenti recept elkészítéséhez! Ha nincs jég zúzására alkalmas turmixgéped, akkor figyelmedbe ajánljuk CASO kínálatunkat. Ha pedig szeretnél könnyedén jeget szerezni a fagyihoz, akkor ajánljuk a Caso jégkocka készítő gépét is!

Abban megegyezhetünk, hogy a gourmet gondolkodásúak sokkal extrább sorbet recepteket is szoktak készíteni, pl. levendulás citrom sorbet. Te milyen extrém sorbet receptről hallottál már?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük