Itt a hazai gyümölcs- és zöldségszezon, aki csak tudja, tömje degeszre magát velük! Azonban mint mindenben, az egészséges és vitamindús táplálkozásban is fő a változatosság. Készíts magadnak CASO gyümölcsprés gépek segítségével bombasztikus, házi vitaminleveket!
Miért válaszd inkább a gyümölcsprés gépeket, mint mást?
A piacokon jelenleg kétféle módszerrel készíthetsz magadnak otthon gyümölcsleveket: az egyik az általunk is ajánlott préseléses technika, a másik a centrifugálás. Javaslatunkat kutatási eredmények is igazolják, melyek szerint a préseléssel készített gyümölcs- és zöldséglevek értékesebbek. Ennek oka, hogy a préselés során alacsony fordulatszámon forgó orsóban lassan, az értékes enzimeket és vitaminokat megtartva préselődik ki a finom nedű. Az egészséges életmód szempontjából ez a felfedezés pedig jelentős és megfontolandó mértékű.
Érdemes továbbá tudni azt is az otthon készített, préselt gyümölcs- és zöldséglevekkel kapcsolatban, hogy szinte bármilyen variációban használhatjuk a gépet. A gyümölcsprés gépek nagy tartállyal rendelkeznek, így akár egészben is adagolhatjuk bele a zöldségeket és a gyümölcsöket.
A KonyhaPláza 3 kedvenc gyümölcsprés receptje
A variációk száma végtelen, az összetevőket általában az ízlés és/vagy a gyógyító hatás miatt választjuk meg egy-egy receptnél. Így az alábbi hozzávaló-kombinációk nyugodtan variálhatók, csak példaként szolgálnak. Ha a gyógyító hatások fontosabbak, akkor jó lehet tudni, hogy a savanyú gyümölcsök általában jó méregtelenítők, míg az édes fajták regeneráló tulajdonsággal bírnak.
1. Ananász koktél céklával
Hozzávalók egy adaghoz: 1-1 szelet kb. 2,5 cm vastag nyers cékla és ananász, fél alma, 1 citromkarika (lehet héjastól is), 0,75 l szénsavmentes ásványvíz.
Elkészítése egyszerű. Tedd a gyümölcsöket sorban a présbe a nedű kinyeréséhez, majd az egészet hígítsd fel a vízzel!
2. Almás-zöldséges koktél
Hozzávalók egy adaghoz: 3 alma, 1 marék spenót, 1-1 szelet kb. 2,5 cm vastag nyers cékla és uborka, , néhány petrezselyemlevél.
Elkészítés: A módszer ugyanaz, mint az előbb, viszont ezt nem kell hígítani.
3. Gyömbéres répalé
Hozzávalók egy adaghoz: 4 db sárgarépa, 2 cm-es gyömbérgyökér.
Elkészítés: Hiába keményebb fajta hozzávalók, csak dobd bele a gyümölcsprés gépbe, és már készül is az immunerősítő házi ital! Citrommal, hűtve az igazi.