A techvilág központjában mindig a legújabb trendek szerint kávéznak az IT-zsenik és a start up cégek kreatívjai. Kalifornia mandula-nagyhatalom, így pár éve arrafelé a mandula cortado hódít. De mivel a kreatív világ fiataljai nemcsak a munkájukban, hanem a kávéscsészéjükben is szeretik az állandó megújulást, manapság már gyümölcsök és ehető virágok is kerülnek a receptúrákba. Mi a mandula-meggy párosítást érezzük a legharmonikusabb „óceánparti” kávé-kalandnak. Otthon az espressónkat habosított tejjel felöntve szuperfinom cortado készíthető belőle — mintha csak a kaliforniai óceánpart valamelyik kávézójában tenné elénk a barista.
Hogyan készítsünk belőle mandula-kávét?
A Café Frei egyedülálló pörkölési technológiájának köszönhetően az illatos, ízesített kávészemekből bármilyen otthoni kávés eszközzel elkészíthető ez a különleges ízű kávé. Kis adagnyi cukor vagy méz, tehát az édesítés még inkább kihangsúlyozza a kávé komplex karakterét. Ha pedig tejet is adunk hozzá, az tovább lágyítja az ízharmóniát.
Különleges pörkölés:
Manufakturális körülmények között, „langyos” pörköléssel nyitjuk meg a kávészemek pórusait. Egynapos pihentetés után a kávét kis adagokban beleforgatjuk mandula és meggy aromába, hogy a nyitott pórusok szivacsként magukba szívják az ízeket.
Összetevők:
Pörkölt szemes kávé 98%, aromák (mandula, meggy) 2%