Az argentin főváros történelmi kávéházai ihlették maracuja esszenciával ízesített karamella kávénkat. A klasszikus Buenos Aires-i cafaetríákban nádcukorból készített karamellizált tejkrémmel (dulce de leche) szervírozzák a kávé mellé leggyakrabban kért dél-amerikai édességet, a churrost. Az argentinok a dolce de lechét újabban a kávéba is belecsempészik, sőt, a legmerészebb kávéházakban még bíbor maracuja esszenciát is kevernek mellé. Minket lenyűgöz ez az ízpárosítás, mert izgalmas és fanyarul édes dél-amerikai ízkalandot varázsol otthon a csészénkben! Tejjel felöntve selymes, mégis nagyon karakteres tejeskávé készíthető belőle.
Hogyan készítsünk belőle mandula-kávét?
A Café Frei egyedülálló pörkölési technológiájának köszönhetően az illatos, ízesített kávészemekből bármilyen otthoni kávés eszközzel elkészíthető ez a különleges ízű kávé. Kis adagnyi cukor vagy méz, tehát az édesítés még inkább kihangsúlyozza a kávé komplex karakterét. Ha pedig tejet is adunk hozzá, az tovább lágyítja az ízharmóniát.
Különleges pörkölés:
Manufakturális körülmények között, „langyos” pörköléssel nyitjuk meg a kávészemek pórusait. Egynapos pihentetés után a kávét kis adagokban beleforgatjuk karamella és maracuja aromába, hogy a nyitott pórusok szivacsként magukba szívják az ízeket.
Összetevők:
Pörkölt szemes kávé 98%, aromák (karamella, maracuja) 2%