Tavaszi nagytakarítás Daewoo porszívó segítségével

A családosoknál évtizedes hagyomány, hogy a tavasz beköszöntével nagyobb takarítást rendeznek a házban és a ház körül. A tisztogatással jelképesen elűzik a téli komorságot és fásultságot, helyébe az üdeség és a nyár közeledtének öröme lép. A nagytakarítások során fontos segítség egy minden igényt kielégítő porszívó. A KonyhaPláza Daewoo porszívó kínálatában megtalálhatóak porzsákos és porzsák nélküliek is.

A Daewoo porzsák nélküli és porzsákos porszívók

A porzsák nélküli porszívóknak két változata létezik a mai napig, a száraz tartállyal és a vizes tartállyal rendelkezők. A KonyhaPláza Daewoo porszívó kínálatában jelenleg csak száraz tartályos, porzsák nélküli porszívó létezik. Használatuk egyszerűsége és legnagyobb előnye, hogy sosem igényelnek porzsák vásárlást és cserét, hiszen a takarítás közben összegyűlt kosz egy gyűjtőtartályba kerül, amit a munka végeztével csak egyszerűen ki kell üríteni.

A porra érzékenyeknek azonban jobb megoldás lehet egy Daewoo porzsákos porszívó. Ugyanis a porzsák nélküli gépek esetében a tartály kiüresítésekor elkerülhetetlen, hogy némi por vissza ne kerüljön a lakásba. Ez különösen akkor jelent gondot, ha panel- vagy kerttel és udvarral nem rendelkező lakásban használják, vagy nincs lehetőség könnyedén az udvarra üríteni a szemetet. A porzsákos porszívóknál a por és a szemét a zsákban marad, mely cserélhetőek vagy kimoshatóak.

A Daewoo porzsákos porszívókhoz a KonyhaPlázán kapható speciális porzsák, melynek anyaga nem papír, hanem újgenerációs, antibakteriális Clean Protect porzsák. Felveszi a porszívó alakját, hatékonyan gátolja a kis szennyeződések levegőbe jutását, valamint a többrétegű technológiájának köszönhetően maximális szívóerőt eredményez.

Néhány szó a HEPA filterről

A KonyhaPláza kínálatában megtalálható, drágább Daewoo porzsák nélküli porszívók rendelkeznek HEPA szűrővel. Pár ezer forint a különbség, azonban az allergiásoknak egész biztosan megéri. Hogy miért?

A HEPA filter feladata, hogy a porszívó működése közben a porszívóból távozó levegővel ne kerüljön vissza a levegőbe semmilyen szennyeződés. A HEPA filter tehát egy speciális szűrő, mely kiszűri a 0,3 mikron átmérőjű, illetve ennél nagyobb részecskéket (atkák, pollenek, penészgombák. A HEPA szűrővel rendelkező porszívók ajánlott az allergiásoknak, a porra érzékenyeknek és azoknak, akik háziállatot tartanak otthon. A HEPA szűrő biztosítja a maximális takarítási hatékonyságot, hiszen a porszívó felszívja a port és a mikro méretű szennyeződéseket, a HEPA szűrő pedig bent tartja a porszívóban, a kellemetlen szagokkal együtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük