Jégkészítés otthon, házilag

Annyi házi koktélt, gyümölcslevet és nyári italt készítünk a forróbb napokon, hogy a bonyolultabb receptek kibogarászása közepette elfeledkezünk a jégkészítés megannyi lehetőségeiről. Szóljon most erről ez a blogbejegyzés!

A jégkészítés lépcsőfokai, avagy hányféle módon prezentálhatjuk a jeget, és milyen eszközök kellenek ehhez?

A nyári koktélokat tálalhatjuk zúzott jéggel, jégkockákkal vagy akár jéggolyókkal is. De kombinálhatjuk ezeket fura és extravagáns formákkal, vagy a jéggolyókba tett gyümölcsökkel és fűszernövényekkel. A hagyományos jégkocka formák már rég a múlté, manapság valami sokkal látványosabbal kell előrukkolni. Kiváltképp, ha házibulit vagy híres vendégekkel teli kerti partyt tartunk.

Zúzott jég. Hogyan? Turmix-szal!

A zúzott jég készítésének első fázisa kétféle módon lehetséges. Vagy szerzel a supermarketekből vagy benzinkútakról zacskós jeget, vagy a hagyományos otthoni jégkocka készítő formával előállítasz magadnak pár kockát. Amint ez megvan, egy éles pengéjű és egy stabil, lehetőleg üveg anyagú kehellyel rendelkező turmixra, mondjuk egy CASO B1000 turmixgépre lesz szükséged a folyamat folytatásához. Ugyanis ha készen vannak a jégkockák, a zúzott jég készítése innen már pofon egyszerű: csak beleteszed a turmixgépbe, és lassú fokozaton apróra zúzod a jeget. Ezután pár tálalhatod is a kedvenc nyári italodhoz.

Fel akarod pörgetni a folyamatot? Nem szeretnél 10-20 db kockáért új adag jégkocka formát megtölteni vízzel, és elölről kezdeni a zúzott jég gyártását? Akkor a CASO jégkocka készítő gépet Neked találták ki!

Ez a gép a jégkocka készítés profija! Óránként akár 500 gramm jégkockát is készít, méghozzá teljesen automatikusan. Csak fel kell tölteni vízzel, és figyelni, hogy mindig legyen benne. Akkor is érdemes használni, ha gyorsan kell egy italnyira való mennyiség, ugyanis jégkocka mérettől függően – mert hogy az is állítható vele – 6-13 perc alatt elkészül benne egy adag jégkocka.

Fagyasztott vízgolyó, vagyis jéggolyó

Ha unod a klasszikus formákat, akkor az Ibili jéggolyó készítő szettjét kifejezetten neked fejlesztették ki. Jelenleg kétféle méret is kapható a KonyhaPláza webshopban. Azonban méretétől függetlenül megegyezik a működési elve. Csak meg kell tölteni vízzel, berakni a fagyasztóba, és kész a golyó formájú jég.

Te milyen formájú jéggel iszod a nyári koktéljaidat, italaidat?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük