Hideg olasz paradicsomleves recept

Caso_Olasz_Paradicsomleves-tile

Imádjuk az olasz konyhát, ha pedig könnyedén megteremthető a mediterrán hangulat akár saját otthonunkban is, akkor szeretünk élni a lehetőséggel. Épp ezért osztjuk meg a nagyközönséggel kedvenc olasz paradicsomleves receptünket.

Természetesen a paradicsomleves nem létezhet paradicsom nélkül, azonban egy igazán ízletes leves nem csak ennyiből áll.

Hozzávalók a fenséges leveshez:

  • 2 db megtisztított mogyoróhagyma,
  • 2 konzerv paradicsom (kb. 425g),
  • 1 marék koktélparadicsom,
  • 3 db szárított paradicsom,
  • 1 szárított chili,
  • 1 gerezd hámozott fokhagyma,
  • 1 evőkanál olíva olaj,
  • 1 evőkanál olasz fűszerkeverék,
  • só, bors,
  • 200 ml zöldség alaplé

A hideg olasz paradicsomleves elkészítése

A „hideg” fontos jelző ennél a paradicsomlevesnél, hiszen ez annyit tesz, hogy nem igényel külön főzést. Csoda hát, hogy annyira szeretjük?

  1. Vedd elő a Caso B3000-res blendert.
  2. Helyezd bele a hagymát, a paradicsomokat, a chilit, a fokhagymát, a fűszerkeveréket, az olíva olajt és kapcsold be a „Leves” programot.
  3. Miután jól összekeveredtek az alapanyagok, szórd meg ízlés szerint sóval és borssal, majd az egészet öntsd fel az alaplével.
  4. Mixeldmég egyszer össze egy picit az egészet, és már kész is a meleg nyári napokra igazán tökéletes hideg olasz paradicsomleves.

Az olasz konyha azonban nem áll meg itt, a tálalás is fontos részét képezi a helyi gasztronómiának.

  1. Vegyél elő egy szép mélytányért és merj bele az elkészült paradicsomlevesből.
  2. Ízlés szerint szórhatsz bele pirított zsemlekockát, hogy táplálóbb legyen, vagy akár pestóval is tálalhatod.
  3. Díszítésként javasoljuk, hogy szórj a tetejére friss bazsalikomot, vagy kanalazz a tetejére friss tejszínt.

Neked mi a kedvenc, főzést nem igénylő turmixolt ételed?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük