Imádjuk az olasz konyhát, ha pedig könnyedén megteremthető a mediterrán hangulat akár saját otthonunkban is, akkor szeretünk élni a lehetőséggel. Épp ezért osztjuk meg a nagyközönséggel kedvenc olasz paradicsomleves receptünket.
Természetesen a paradicsomleves nem létezhet paradicsom nélkül, azonban egy igazán ízletes leves nem csak ennyiből áll.
Hozzávalók a fenséges leveshez:
- 2 db megtisztított mogyoróhagyma,
- 2 konzerv paradicsom (kb. 425g),
- 1 marék koktélparadicsom,
- 3 db szárított paradicsom,
- 1 szárított chili,
- 1 gerezd hámozott fokhagyma,
- 1 evőkanál olíva olaj,
- 1 evőkanál olasz fűszerkeverék,
- só, bors,
- 200 ml zöldség alaplé
A hideg olasz paradicsomleves elkészítése
A „hideg” fontos jelző ennél a paradicsomlevesnél, hiszen ez annyit tesz, hogy nem igényel külön főzést. Csoda hát, hogy annyira szeretjük?
- Vedd elő a Caso B3000-res blendert.
- Helyezd bele a hagymát, a paradicsomokat, a chilit, a fokhagymát, a fűszerkeveréket, az olíva olajt és kapcsold be a „Leves” programot.
- Miután jól összekeveredtek az alapanyagok, szórd meg ízlés szerint sóval és borssal, majd az egészet öntsd fel az alaplével.
- Mixeldmég egyszer össze egy picit az egészet, és már kész is a meleg nyári napokra igazán tökéletes hideg olasz paradicsomleves.
Az olasz konyha azonban nem áll meg itt, a tálalás is fontos részét képezi a helyi gasztronómiának.
- Vegyél elő egy szép mélytányért és merj bele az elkészült paradicsomlevesből.
- Ízlés szerint szórhatsz bele pirított zsemlekockát, hogy táplálóbb legyen, vagy akár pestóval is tálalhatod.
- Díszítésként javasoljuk, hogy szórj a tetejére friss bazsalikomot, vagy kanalazz a tetejére friss tejszínt.