Piszok hamar szeretnél valami őrületesen finomat sütni Caso mikróban? Itt a KonyhaPláza kedvence: Olasz lasagne. Lássunk hozzá!
Hozzávalók:
- 30 g margarin,
- 400 ml tej,
- 30 g liszt,
- 30 g reszelt ementáli,
- 250 g ricotta,
- 30 g + 2 evőkanál parmezán,
- 300 g darált marhahús,
- 1 gerezd apróra vágott fokhagyma,
- 3 evőkanál olaj, lasagne lapok,
- 1 doboz (400 g hámozott paradicsomkonzerv),
- 1 teáskanál gyógynövényes fűszerkeverék,
- 1 kockára vágott vöröshagyma,
- ízesítésként pedig só és bors.
Elkészítés
Tegyük a kockára vágott hagymát egy mikrohullámú sütőben használható edénybe és pároljuk 850 Watton 2-3 percig. Adjuk hozzá a darált húst, a paradicsomot, az apróra vágott fokhagymát és a fűszerkeveréket. Keverjük össze jól és fedő nélkül főzzük 850 Watton 8-9 percig. Lehetőség szerint ez idő alatt keverjük még meg párszor. Az idő leteltével vegyük ki az egészet a mikróból és ízesítsük sóval valamint borssal.
Tegyük a margarint egy szintén mikrohullámú sütőben használható edénybe és olvasszuk 850 Watton 1 percig. Adjuk hozzá a lisztet és a tejet és az egészet jól mixeljük össze. A kapott masszát melegítsük, 3 percig 850 Watton majd adjuk hozzá a parmezánt, az ementálit és keverjük össze az egészet.
Fogjunk egy mikrohullámú sütőben használható sütőtálat és az olajjal kenjük meg az alját és állítsuk össze a lasagnet szépen rétegezve: lasagne tészta, darált hús, sajtos mártás ricotta. Mindezt addig csináljuk, míg el nem fogy a darált húsunk és a sajtos mártásunk. A végén az egészet szórjuk meg parmezánnal és fedjük le a tetejét. Főzzük 4 percig 850 Watton. Ezt követően vegyük le a fedelet és süssük grill funkción 10 percen keresztül 440 Watton.
Az elkészült lasagnet kockákra vágjuk és tányérra helyezzük. Díszítsük néhány bazsalikomlevéllel.
A recept a Caso Germany sütő funkcióval ellátott mikrohullámú sütőiben tudjátok elkészíteni: http://goo.gl/rznw9L